2015. január 30., péntek

Méhviasz lapkák és pasztilla - Jelenlegi ára: 990 Ft

4 fajta:
100 g (lapkák): 990 Ft
100 g fehér: 990 Ft
100 g sárga: 990 Ft
500 g sárga: 4 090 Ft
 
Kissé méz illatú, finomított méhviasz lapok/pasztilla. Balzsam, krém, ajakír kiváló adaléka. Arányaiban nagyon kevés elegendő belőle.
 
Szeretjük a méhviaszt, illata lelket melengető, a kencéket pedig természetes módon kenhetővé teszi, a bőrön csodálatos filmréteget képez és védi az időjárástól.
 
A pasztilla formátum kínai eredetű, ott a méhviaszt kissé finomítva és cseppekben lehűtve teszik hosszan eltarthatóvá és állandó minősgűvé. Könnyen kezelhető, adagolható. Fehér méhviasz pasztillánk színével nem befolyásolja a készterméket.
 
A méhviasz lapokat azért preferálják sokan, mert egyrészt magyar termék, másrészt biztosabban tudjuk hogyan készül. Álljon itt méhész beszállítónk részletes ismertetője: "A műlép méhész nyelven  tiszta viasz amelyet a méhész a keretekből kivágott viaszból nyer ezt  olvasztással éri el valamint egy gőzös viaszolvasztó préssel. A viasz kétszer van felfőzve olvasztva hogy még tisztább legyen, mivel a viasz folyékonyan is nagy sűrűségű így az esetleges kosz amit mi sonkolynak hívunk a lassú kihűlés miatt, a szilárd állapot eléréséig a viasz aljára kerül és nagy tömbös 30-40 kg tároljuk és a sonkolyt az aljáról lekaparjuk. Ezt követően újra felolvasztásra kerül egy gőzös viaszolvasztóba forró gőz felett préselve egy szűrőn megszűrjük, és tartósan 30 percig 120-130 fokon tartjuk a teljesen híg viaszt a fertőtlenítés miatt. Ezt követően kerül a mülépes nyomó felületre ez egy öntvény henger méh sejt mintával . (... ) A további viaszt termeltetnem kell a méhekkel, nagyon időjárás függő, ha nagy hordás van akkor van viasz is. Mert a legtisztább viasz az úgynevezett fedelezési visz. Ezt abból nyerjük, hogy ha jó az idő egy akáchordás alatt és sok a méz telnek a kaptárban lévő keretek akkor a méhek a teli mézes sejteket a viaszban vékony nagyon tiszta viasszal fedik le, hogy a mézet is eltárolják légmentesen lezárva a viasszal. Ezt mi a mézelvétel során vékony fedelezési villával kézi munkaerővel eltávolítjuk és ebből főzzük a legtisztább viaszt.
Ennek mennyisége nagyon hordás függő. Ezért nem tudom pontosan most még megmondani, hogy mikorra mennyi viaszt tudok produkálni az év során. "
 
Ezért előfordulhat, hogy méhviasz lapokból átmeneti készlethiány van.
Személyes átvétel: Pilisszentivánon, Solymáron, Pilisvörösváron, Piliscsabán, Budapesten (Árpád híd, Flórián tér, Széll Kálmán tér)



Jelenlegi ára: 990 Ft

Az aukció vége: 2015-02-19 20:18
. Méhviasz lapkák és pasztilla - Jelenlegi ára: 990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése